Home Contactgegevens Secretariaat Samenstelling bestuur MAGMA

Welkom op de website van de Nederlandse Vereniging van Maag-Darm-Leverartsen
De Nederlandse Vereniging van Maag-Darm-Leverartsen is de officiŽle wetenschappelijke vereniging voor het specialisme MDL-ziekten. De statutair vastgelegde doelstellingen van de vereniging zijn de bevordering van de kennis over MDL-ziekten, de verbreiding van de belangstelling hiervoor alsmede de behartiging van de professionele en overige belangen van haar leden.   Op deze site staat informatie voor huisartsen en patiŽnten. Een besloten deel is alleen toegankelijk voor leden van de NVMDL.

De NVMDL kan geen individueel medisch advies geven aan patiŽnten. We adviseren u om in dat geval contact op te nemen met uw huisarts die desgewenst met de lokale maag-darm-leverarts kan overleggen.


NVMDL symposium 2015 'MDL wil leren'
Op donderdag 30 april a.s. vindt het NVMDL symposium wederom plaats in het Koninklijk Instituut voor de Tropen.

Tijdens de komende editie wil de MDL leren. Niet alleen van aanstormend talent op de Nederlandse universiteiten, maar ook van de patiŽnt. Daarnaast is als gastspreker uitgenodigd Bert Keizer, filosoof en verpleeghuisarts. Het belooft ook dit jaar een interessant programma te worden.

Programma NVMDL symposium 2015
Inschrijvingskaart NVMDL symposium 2015Eerste uitnodigingen bevolkingsonderzoek
In januari ontvingen de eerste genodigden de paarse envelop in de brievenbus voor deelname aan het bevolkingsonderzoek darmkanker. Dit betekent dat deelnemers de ontlastingstest vanaf dat moment konden uitvoeren. Op de website over het bevolkingsonderzoek wordt in een animatie stap voor stap uitgelegd hoe deelnemers de ontlastingstest goed kunnen uitvoeren. In de loop van 2014 ontvangen in totaal 875.000 mensen een uitnodiging. Dit zijn mensen die geboren zijn in 1938, 1939, 1947, 1949 en 1951.

 

 


Jubileumboek '100 jaar MDL-arts in Nederland'
Tijdens het jubileumcongres in oktober 2013 werd het eerste exemplaar van dit Jubileumboek uitgereikt. Het boek is beschikbaar voor geÔnteresseerden en te bestellen via het bestelformulier.


Laatste nieuws Vacatures PatiŽnteninformatie
Maag Darm Lever Stiching MDL

De NVMDL heeft in samenwerking met de Maag-Lever-Darm Stichting (MLDS) brochures over de meest voorkomende aandoeningen gemaakt.

Verschillende MDL-artsen met specifieke expertise hebben hieraan meegewerkt.

U kunt deze folders gratis downloaden of tegen geringe betaling per post ontvangen.

Naar de website van de MLDS